Băsescu: Ambasadorul SUA James Pettit, o TRÂMBIȚĂ a Moscovei?

Ambasadorul SUA la Chişinău a declarat, într-un interviu acordat postului Moldova 1, că Republica Molodva trebuie să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure şi că unirea ţării cu România „nu este o alegere practică” indiferent de motiv.

În urma acestei declarații, fostul președinte Traian Băsescu a reacționat pe Facebook.

Traian Băsescu:”Ambasadorul SUA James Pettit, o trâmbiţă a Moscovei?

Ambasadorul SUA de la Chişinău James Pettit, emite teorii similare cu cele din vremea lui Stalin şi dragi propagandei lui Putin, făcând servicii nepreţuite Moscovei, dând o grea lovitură chiar realităţilor istorice şi susţinând mistificarea istoriei României, afirmând că :

  • „Moldova nu este România” ;
  • „Moldova îşi are propria ei istorie” ;
  • „Sunteţi o naţiune diferită, recunoașteți-vă ca moldoveni”;
  • „Alăturarea de României nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova”;
  • „Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte”;
  • „Moldova ţară multietnică”;
  • „Transnistria trebuie să aibe un statut special”;
  • Am aflat de la James Pettit că noi şi cetăţenii Republicii Moldova vorbim limbi diferite.

Altfel spus, Ambasadorul SUA la Chişinău consolidează teoria promovată de la Stalin şi până în ziua de azi, de către Putin, nesocotind chiar istoria României.

Marea întrebare este dacă Ambasadorul James Pettit a exprimat puctul de vedere oficial al SUA sau pur şi simplu, vorbele scoase pe augusta-i guriţă reflectă grave carenţe de cunoaştere a spaţiului în care îşi îndeplineşte misiunea . Nu ştiu dacă James Pettit exprimă punctul de vedere al SUA, dar ambasadorul tocmai a reuşit să aştearnă cel puţin un strat gros de nedumerire şi poate sămânţa neîcrederii României în SUA. Declaraţia Ambasadorului James Pettit este de fapt un afront gosolan adus Istoriei României. O reacţie oficială şi clarificatoare a României în relaţia cu SUA este obligatorie.”

Share on Facebook318Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Comments

comments