Serviciul de securitate al Germaniei:”ISIS s-a folosit de refugiați”.

Europa se află pe un butoi de pulbere din cauza ultimelor atacuri înfiorătoare, ultimul dintre acestea fiind un atac sinucigaş cu bombă în cadrul unui festival de muzică. Atacul a fost lansat de un imigrant sirian. Trebuie spus că, în percepția opiniei publice, Merkel este asociată din plin cu refugiații. Iar faptul că refugiații s-au remarcat negativ în evenimentele din ultimele zile se va răsfrânge și asupra cancelarei.
În aprilie 2016 serviciul de securitate interna al Germaniei declara ca autoritățile au evaluat gresit strategiile ISIS de a infiltra jihadisti in tara. El cataloga situatia securitatii interne ca fiind „foarte grava”.
Oficialii din serviciile de informatii au crezut, initial, ca este putin probabil ca ISIS sa se foloseasca de valul de refugiati pentru a infiltra teroristi in Germania. „Am crezut ca ei nu au nevoie sa isi infiltreze oamenii printre refugiati, dar au facut-o”, recunoaste acum seful BfV, Hans-Georg Maassen, intr-un interviu acordat „Welt am Sonntag”, citat de Deutsche Welle.
 Aproximativ 70% dintre refugiatii care au intrat in Germania nu au un pasaport valid si sunt inregistrati in baza informatiilor pe care le ofera. „Sunt preocupat de faptul ca noi si serviciile partenere am putea avea, de fapt, informatii despre indivizi periculosi in bazele noastre de date. Insa s-ar putea sa nu realizam ca sunt aici pentru ca au intrat cu identitati false”, a spus Maassen.
El a adaugat ca mai sunt inca multe de invatat despre ISIS: „ISIS nu numai ca se foloseste de refugiati pentru a intra in tara. Islamistii radicali din Germania incearca in mod activ sa ii atraga de partea lor pe nou-veniti. Avem cunostinta de peste 300 de tentative ale islamistilor de a recruta refugiati”.
Intrebat cati islamisti foarte periculosi se afla acum in Germania, seful BfV a declarat ca in jur de 1.100 de oameni reprezinta risc de a declansa actiuni teroriste. El a subliniat ca situatia securitatii in Germania este „foarte grava”, mai ales dupa ce ISIS a mentionat Berlinul ca potentiala tinta, intr-un recent video de propaganda.
Trebuie spus că fostul preşedinte ,Traian Băsescu, a vorbit în cadrul unui interviu acordat încă din octombrie 2015 pentru Adevărul Live despre criza refugiaţilor şi criza din Siria. Băsescu a ţinut să precizeze atunci că nu este islamofob, ba mai mult, “îi sunt dragi musulmanii”, cu o singură condiţie însă: ”să stea la ei acasă”.
Share on Facebook170Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Comments

comments