Șefa interimară a TVR a încasat 14.000 de lei în ianuarie!

Într-o dezbatere pe tema crizei în care se află Televiziunea Română, șefa interimară a TVR, Irina Radu, a declarat că în luna ianuarie a încasat 14.000 de lei salariu. Ea a precizat că acesta este salariul pe care l-au încasat şi ultimii preşedinţi ai Societății Române de Televiziune, deși instituția are de ani de zile probleme financiare grave.

Irina Radu a mai spus că în luna ianuarie „din păcate, doar 5% din timpul pe care l-am petrecut în instituţie am făcut televiziune, în rest au fost probleme de rezolvat”.

În ultima perioadă au avut loc mai multe dezbateri aprinse pe marginea proiectului de modificare şi completare a Legii 41, propus de Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, ca soluţie salvatoare pentru televiziunea publică, care se confruntă cu o criză finaciară fără precedent, având datorii de aproape 200 de milioane de euro acumulate în ultimii ani.

Mai mulţi parlamentari şi reprezentanţi ai societăţii civile afirmă însă că adoptarea în regim de urgenţă a acestei propuneri legislative nu rezolvă problema de fond a TVR. Vicepreşedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Marton Arpad nu crede ca modificarea legii este solutia, ci desemnarea unui consiliu de administratie competent care poate lua masurile necesare redresarii instituţiei. Acesta spunea că nu crede că această măsură va rezolva situaţia televiziunii, singurul lucru pe care îl poate rezolva este faptul că o societate intrată în insolvenţă este mai protejată, idee susţinută de majoritatea liderilor politici.

Parlamentul, Guvernul si conducerea interimarã a TVR caută soluţii pentru redrersarea financiară a Televiziunii publice, situaţia TVR fiind dezbatută săptămâna trecută în Parlament, când au fost discutate mai multe variante care ar putea scoate televiziunea din impas. Una dintre soluţii este modificarea legii insolvenţei, astfel încât să poată fi aplicată si acestei companii. O alta variantă ar fi declararea falimentului Societăţii Române de Televiziune si înfiintarea unei noi structuri.

Dacian Cioloş a declarat că este nevoie de măsuri urgente pentru a stopa actualele pierderi de la TVR şi a exprimat disponibilitatea Guvernului în găsirea unor solutii, precizând că ştergerea datoriilor în momentul de faţă – care oricum că n-ar rezolva problema, pentru că în câteva luni TVR ar acumula din nou alte datorii – printr-un sprijin de la bugetul de stat, aşa cum stau lucrurile acum legal, juridic, nu este posibilă, pentru că ar fi considerat ajutor de stat.

 

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Comments

comments